Fiska i Älvdalen

Den som har planerat att åka och fiska i Älvdalen, kommer sällan bli besviken. Här finner du en fantastisk natur och många olika sorters fiskar. Vanligtvis brukar fisket öppna för säsongen under mitten av maj månad, men den absolut bästa perioden för att fånga så många fiskar som möjligt är utan tvekan veckorna runt midsommar. Även runt september och oktober är det bra fiske._MG_2247

Det finns flera platser där man kan fiska, t.ex. Trängseldammen, som ger mycket abborre, sik, lake öring, harr och gädda. Även Åsendammen, Väsadammen och Sjuptmodammen ger många olika valmöjligheter utöver de ovan nämnda, som mört och regnsbågsfisk. Dessa platser är kraftdammar och vill man kan man även välja att fiska i strömvatten, tjärnar eller sjöar istället. Strömsträckan är lite mindre än två mil och sträcker sig mellan Åsendammen och Väsadammen och erbjuder en mycket vacker och lugn natur med många möjligheter till en riktigt bra fångst och fisketur. Här kan du enkelt vada genom älven, trots att vattnet har sina snabbare och lugnare områden. Den vanligaste typen av fiske att bedriva är flugfiske.

För att få fiska i Älvdalen krävs det att man har ett fiskekort. Det kan man enkelt införskaffa på flera olika ställen i Älvdalen. Älvdalens Fiskecenter eller Turistbyrån i Älvdalen är de vanligaste platserna att besöka. Anledningen till att man behöver kortet är att det ger dig som fiskare rätt att fiska i alla fiskevatten som tillför Älvdalens FVO.

Att hitta till Älvdalen är inte svårt. Var i landet du än befinner dig är det Dalarna som är ditt mål. Bor du inte i närheten finns det många bra hotell eller campingplatser runt området, vilket gör det enkelt för dig att kunna stanna under en längre period om så önskas. Kartor finns att tillgå på internet och via mobil, men för övriga frågor kan man kontakta kommunen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *