En kommuns slogan skall förmedla

Kommunslogans skall tala om för de boende och besökare vad kommunen står för, vad man har att vänta. Vissa slogans är bra medan andra inte har nått hela vägen fram och ibland känner de boende i kommunen inte igen sig i vad politikerna försöker förmedla.

Kommunerna i Södra Fjällen har alla varsin slogan.

Härjedalen – Härliga Härjedalenfishing-at-sunset-209112_960_720

Kommunens ledning vill tala om att Härjedalen är ett härligt ställe såväl sommar som vinter. Då landskapet är Sveriges högst belägna finns här en enastående natur året om och det är ytmässigt dessutom en av landets största kommuner med 11 400 kvadratkilometer. Med allt från skogslandskap i öst till fjällmassiv i väst finns här alltid något att uppleva, både för boende i kommunen och besökare.

Malung – 41 kvadratmil med utveckling

Exakt vad kommunen vill förmedla med sin slogan är för de flesta inte helt tydligt. Denna slogan har dessutom utnämnts till Dalarnas sämsta. Kanske är det därför som kommunen idag gärna använder sig av “”Varför njuta av det goda livet endast under en vecka, när du kan leva här året runt?”.

Älvdalen – En kommun, tre riken

Älvdalen sägs vara Sveriges närmaste vildmark och med sin slogan vill kommunen förmedla den stora variation av natur och miljö som erbjuds såväl boende som besökare.

Berg – Den fantastiska kommunen

Bergs tidigare slogan var “Möjligheternas kommun” men med ny profil lyder den istället “Den fantastiska kommunen”. Kommunen har flera olika slogans och man använder den som passar bäst i situationen. Vad man vill förmedla är att det på nära håll finns en storslagen och ren natur, ett aktivt kulturliv och föreningsliv, en stark entreprenörsanda, lugn och äventyr. Här är enkelt, tryggt och naturligt att leva och bo och människor är jordnära. Människor som bor här skall vara stolta och denna slogan skall väcka nyfikenhet hos dem som ännu inte besökt Berg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *